Kredittkort – sammenlign og finn det beste kredittkortet for deg

Verdt å vite om kredittkort

Når du betaler med kredittkort låner du i realiteten penger, og du skal derfor betale renter på det du skylder. De fleste kredittkort har rentefrie perioder, gjerne på 45-60 dager, hvor du ikke trenger å betale renter på lånet. Det vil si at du i denne perioden låner pengene gratis. Et kredittkort kan være smart å bruke dersom du har behov for å kjøpe noe nå, men ikke har hatt mulighet til å sette til side penger, og derfor heller ønsker å betale tilbake beløpet senere. Det kan også ofte være lurt å bruke kredittkort i forbindelse med reiser, ettersom mange kredittkort tilbyr gode forsikringer.

Hvilket kredittkort skal jeg velge?

Det finnes mange ulike kredittkort, og det kan være vanskelig å finne ut hvilket som er best for deg. Hvor høy kredittgrense du kan få, vil typisk avhenge av din kredittverdighet og hvor god du er til å tilbakebetale pengene. Utover dette tilbyr mange kredittkort belønninger og rabatter, som kan ha en innvirkning på hvilket kort det lønner seg å velge.  

Forsikring

Flere kredittkort tilbyr en utvidet forsikring, spesielt i forbindelse med reiser. Her skal man være oppmerksom på at forsikringen som regel kun gjelder når reisen er kjøpt gjennom kredittkortet.

Belønninger og rabatter

Flere virksomheter har begynt å lage sine egne kredittkort, og gir gjennom disse løpende rabatter til sine kunder. F.eks. har COOP sitt eget kredittkort, hvor man som kunde både får gode tilbud, og også sparer opp poeng hver gang man handler.

Lounge og bonuspoeng

Det finnes også litt mer eksklusive kredittkort, som gir adgang til lounges på flyplassen, og som lar deg samle opp bonuspoeng etterhvert som du handler.

Hos Pengeinfo.no har vi samlet ulike tilbydere av kredittkort, for å guide deg gjennom jungelen. Eksempel på utgivere av kredittkort er Bank Norwegian, Santander og Komplett bank. Bruk vår sammenligning, og se om du kan finne noe som passer for deg.

Fordeler og ulemper med kredittkort

Fordeler med kredittkort er som nevnt over, at man kan få forsikring, belønninger, rabatter og bonusordninger. Videre, får man rentefrie perioder, slik at man kan låne penger gratis, dersom man er flink til å betale tilbake før perioden har gått ut. Et kredittkort lar deg bruke de pengene du trenger der og da, i steden for at du får et bestemt lånebeløp inn på kontoen. Med kredittkort kreves det heller ingen sikkerhet. Ulempen er derimot at ettersom det er usikret kreditt som lånes ut, har kredittkort gjerne høyere rente enn forbrukslån. Hvis man ikke betaler tilbake pengene i tide, vil man derfor risikere å få svært høye rentekostnader.

Kredittsjekk

Før du kan få godkjent et kredittkort, vil tilbyderen gjerne gjennomføre en kredittsjekk på deg, for å se på din kreditthistorikk, og for å se at du ikke har noen betalingsanmerkninger. Hvis det viser seg at du har en dårlig kredittverdighet, kan din søknad bli avvist. Alternativt kan du få kredittkortet, men med litt andre vilkår enn normalt, f.eks. høyere rente.