Hva kan du bruke et forbrukslån til?

Et forbrukslån er som navnet tilsier, et fellesbetegnelse for alle lån som brukes til forbruk. Dette vil si kvikklån, SMS-lån, rentefrie lån etc. Det finnes ingen grenser for hvor stort (eller lite) et forbrukslån kan være, hvor raskt det kan bli utbetalt, hvilken rente du kan få, eller hvor du kan ta opp lånet. 
Typiske situasjoner hvor mange tar opp forbrukslån er blant annet til oppussing av hjemmet, bilkjøp og reiser. I tillegg kan man ta opp forbrukslån for å betale ned annet privat gjeld eller lignende. Det er forøvrig sjelden lurt å ta opp et nytt lån for å betale ned et annet lån, siden dette kan føre deg inn i en ond sirkel av kreditorer.  

Fordeler med å bruke Pengeinfo.no

Pengeinfo.no hjelper deg å finne ditt neste forbrukslån på en rask, enkel og sikker måte. Vi sammenligner ulike lånetilbydere, og finner de beste og billigste lånene for deg, slik at du kan finne noe som passer ditt behov. 

Låne penger enkelt og raskt 

Når du har lagt inn informasjonen din i vårt lånesøk, tar det ikke mange minuttene å velge hvilke lånetilbydere som passer best til dine behov. Når du har valgt en långiver, trenger du bare å sende inn din informasjon, og i løpet av noen minutter har du en bekreftelse på om du får låne pengene. Om lånet blir godkjent, kan du ha lånet på kontoen i løpet av noen få timer. Det er altså svært enkelt å få lån på dagen. 

Du trenger ikke gi sikkerhet for lånet ditt

Når du tar opp lån på nettet, er det ikke nødvendig å oppgi en sikkerhet for lånet. Hvis du derimot tar opp lån gjennom en vanlig bank, kreves det ofte at du enten setter huset eller bilen til sikkerhet. 

Du trenger ikke oppgi noen grunn

Så snart du prøver å ta opp et lån gjennom banken din, så vil gjerne rådgiveren din begynne å stille noen spørsmål om hva lånet skal brukes til, og hvordan du har tenkt å betale det tilbake. Ved å låne penger online, kommer du deg rundt dette, og du trenger faktisk bare å oppfylle långiverens krav, som vanligvis er at du ikke er registrert som en usikker betaler, og at du er over 18 år.

Når dette er sagt, det er også noen ulemper ved å søke om forbrukslån på nettet, som du kan lese mer om her på siden. 
Hva er viktig å vite om forbrukslån?

Forbrukslån er raske 

Fordelen med å søke om forbrukslån er at du får penger med en gang, hvis du oppfyller kriteriene for forbrukslån. Du trenger derfor ikke vente på godkjennelse fra banken før du kan ta opp lånet, og noen av långiverne kan til og med gi deg lån til tross for at du er registrert som usikker betaler. 
Forbrukslån kan tas opp uten sikkerhet 
I tradisjonelle bank-, bil- og boliglån, må man ofte stille noe til sikkerhet for de pengene man låner. For eksempel må man stille bilen eller huset til sikkerhet for å kunne ta opp et nytt lån. Dette er ofte en langvarig prosess, og krever gjerne at du har et fysisk møte med banken, som må godkjenne dette før lånet kan utbetales. Dette trenger man altså ikke gjøre når man søker om forbrukslån på nettet. 

Forbrukslån er dyrt 

Sammenlignet med tradisjonelle lån, er renten på forbrukslån ofte høyere. Dette betyr at den månedlige betalingen (prisen du betaler per måned for å låne penger) på lån er betydelig høyere enn for et tradisjonelt lån. I tillegg vil du ofte se at forbrukslån er forbundet med høye oppstartskostnader, for eksempel etableringsgebyr, behandlingsgebyr etc. Hvis du ikke velger riktig lån, kan du altså risikere at renter og etableringskostnader samlet sett vil være større enn lånet selv. 

Hvilke typer forbrukslån finnes?

Det finnes et bredt utvalg forbrukslån. Nedenfor er en liste over de mest populære. 

Kvikklån 
Et kvikklån er et av de mest vanlige og populære forbrukslånene, og innebærer at du kan ta ut pengene kort tid etter at du har fått det godkjent. Det er mange fordeler med et kvikklån, og de fungerer svært godt hvis du trenger pengene raskt. Kvikklån er også kjent som “raske lån”. 

SMS-lån 
Et SMS-lån er svært likt et kvikklån, og skiller seg ut bare ved måten det registreres på. Å søke om et SMS-lån innebærer kun å sende en tekstmelding fra din mobiltelefon, og på den måten få rask og enkel tilgang til ekstra penger. Med et SMS-lån kan man som regel ikke låne like høye beløp som man kan med andre forbrukslån. 

Rentefrie lån 
Et rentefritt forbrukslån er, som ordet tilsier, et “gratis lån”, fordi du låner penger uten renter. Denne typen lån er fri for høye månedlige renteutgifter, og kan dermed sikre en lavere månedlig betaling for lånet. Du bør derimot være klar over at mange långivere kompenserer med høyere etableringskostnader, og at du dermed vil måtte betale en høyere pris når du tar opp lånet. 

Hvem kan ta opp et forbrukslån?
Forbrukslån er lettere å ta opp enn konvensjonelle lån, gjort gjennom bank og kredittforetak, og de krever heller ikke at du skal bli godkjent gjennom flere møter med en rådgiver. Du kan ta opp et lån hjemmefra, og de eneste kriteriene som må oppfylles er at du må være minst 18 år, norsk statsborger, og bosatt i Norge. Kravene kan variere avhengig av långiveren. Du kan for eksempel oppleve at noen långivere krever en minimumsalder på 23 år. 

Hvor lang tid tar det før man får utbetalt pengene?
Dette avhenger av hvilket type lån du har søkt om, og hvilken långiver du benytter. I utgangspunktet kan man forvente alt fra et par timer til et par dager. 

Kredittkort eller forbrukslån?

Det er forskjell på å få et kredittkort i banken, og det å ta opp et forbrukslån fra en lånetilbyder. Et kredittkort har den fordelen at du kan bestemme hvor mye du ønsker å låne i gangen, og du kan dermed tilpasse dette til din egen økonomi. I tillegg betaler man ofte ikke rente før etter 45 dager, noe som gjør at du slipper gebyrer om du betaler raskt tilbake. Et kredittkort har forøvrig ofte høyere rente enn et forbrukslån. Det kan også være risikabelt for mange å alltid ha tilgang til lånte penger, ettersom det kan føre til at man ender opp med svært høy gjeld.